=
Hallo, Ik ben Esther Vrenken en woon in Buggenum samen met mijn man, 3 kinderen en 2 honden.
Ik ben nu ruim 20 jaar werkzaam als leerkracht binnen het basisonderwijs. Daar kom ik iedere dag 'unieke' kinderen tegen.
Waar de één terughoudend is, staat de ander overal met de neus bovenop.
Ik vind kinderen uniek omdat ze zo lekker zichzelf zijn.

Alle ontwikkeling loopt spontaan, maar toch is geen kind hetzelfde.
Er zijn genoeg kinderen die wel wat extra hulp of aandacht kunnen gebruiken.

Ieder kind heeft een eigen willetje en dit mag lekker zo blijven.
Het maakt uw kind uniek met eigen kwaliteiten, gedachten en gedrag.
Ik heb de laatste jaren wel gemerkt dat er steeds meer kinderen op de een of andere manier vastlopen. Veel kinderen leggen de lat voor zichzelf enorm hoog, zijn perfectionistisch en bang om foutjes te maken. De wereld om hen heen wordt steeds drukker en gehaaster en het lijkt alsof ze worden meegezogen hierin.
Het hoofd van het kind raakt steeds eerder vol en het wordt voor velen steeds lastiger om hiermee om te gaan en het hoofd leeg te maken voor nieuwe, leuke dingen.

Sommige kinderen lopen dan ook vast hetgeen kan resulteren in allerlei lichamelijke en emotionele blokkades. Kinderen zien niet meer wat hun kwaliteiten zijn en verliezen steeds meer van hun innerlijke kracht. Ik wil graag kinderen begeleiden in het herontdekken van deze kracht en hen leren om weer in hun eigen kracht te komen en van daaruit weer te groeien!

Vanuit een Fixet mindset naar een grow mindset. Het allerbelangrijkste is het voor een kind om gelukkig te zijn in hetgeen het denkt en doet en gewaardeerd worden om wie het is ongeacht zijn niveau of minder goed ontwikkelde kwaliteiten! Het kind moet zich gezien en gehoord voelen!

Kindercoaching is oplossingsgericht dus ik kijk echt naar mogelijke oplossingen.
Vaak bestaan deze uit kleine veranderingen die uw kind al in huis heeft maar nog niet heeft ontdekt of weggestopt heeft. Samen met uw kind wil ik onderzoeken waar het tegen aan loopt en wat ik hieraan kan veranderen om uw kind weer een vrolijk kind te laten worden.
Tijdens een sessie komt uw kind naar mij toe en bekijken we samen welke kwaliteiten uw kind al wel heeft en waarmee uw kind nog moeite heeft.
We kiezen samen een doel uit om naar toe te werken en visualiseren waar uw kind nu staat. Van daaruit gaan we samen bekijken welke materialen we gaan inzetten om het gekozen doel te behalen.

Dit kan bijvoorbeeld middels het spel schatgravers.
Dit spel werkt heel goed om uw kind een beeld te laten krijgen van zichzelf.
Kek kindercoach Schatgravers
Andere (spel)materialen kunnen zijn: junior coachkaarten, spiegel jezelf, eigenwijsjes of meditatie oefeningen om in je kracht te komen.
Als uw kind het nog lastig vindt om over zichzelf of over zijn/haar gevoelens te praten zal ik andere middelen inzetten bv tekenen, kleien of een boekje aanreiken waarin iets geschreven kan worden.
We kiezen samen voor een coaching traject dat bij uw kind past en waarbij uw kind zich op zijn/haar gemak voelt. Alleen dan bereiken we het beste resultaat, want een goede sociaal-emotionele ontwikkeling is een voorwaarde om te kunnen leren!

Na elke coaching sessie bespreken we bij welke stap we de vorige keer waren en of het gelukt is om dichter bij het persoonlijke doel van uw kind te komen. Dit maken we zichtbaar in de praktijkruimte op een voor uw kind fijne en duidelijke manier bv middels een raket of ladder. Na afloop van iedere sessie kan uw kind dit laten zien en erover vertellen tegen u als ouders.

Zelf ben ik een erg positief persoon en ik hoop dat wij een mooie tijd hebben met als doel dat uw kind, samen met u natuurlijk, weer kan lachen en genieten van de mooie dingen in het leven!

Opleiding/werkervaring:

• Havo
• Pabo
• Werkzaam in basisonderwijs ruim 20 jaar
• Kindercoach HBO
• Cursus HSP voor kinderen
• Cursus Mindfulness voor kinderen
• Cursus schatgravers
• Workshop *Poptalk met kids jan/feb 2020
• Workshop *Poptalk rouw en verlies, april/mei 2020
• Cursus zelfvertrouwen voor kinderen, augustus 2020
• Opleiding tot oudercoach Civas, december 2020
• Webinar Falasofie, de kunst van het fouten maken, maart 2022
• Webinar Groeitaal, Mindset, april 2022

*Klik hier voor meer informatie over Poptalk:
Kek-kindercoach Poptalk